Ballet in New York

balletDe grootste dansvereniging ter wereld vind je in New York. De vereniging wordt de New York City Ballet genoemd en bestaat uit honderd dansers. De selectie van dansers is uiterst streng en alleen de allerbeste dansers mogen hier aansluiten. Dansers uit de hele wereld komen dan ook hier naartoe in de hoop toegelaten te worden als er een plekje vrijkomt. Maar de audities zijn streng zodat alleen de hoogste kwaliteit gepresenteerd wordt met ballet in New York. Ze hebben tenslotte een naam om hoog te houden. Naast de dansers is er ook nog een orkest met 62 leden die aan de hoogste kwaliteit moet voldoen. Het hele jaar door worden er door deze groep voorstellingen gegeven. In totaal worden er tijdens een jaar 60 verschillende stukken opgevoerd door de honderd dansers van het New York City Ballet.

David H.Koch Theater

De thuisbasis voor ballet in New York wordt het David H.Koch theater genoemd. Alleen tijdens de zomermaanden zijn hier geen voorstellingen te vinden. Dan treed de groep op in Saratoga Springs gelegen in een ander deel van New York. In dit theater worden o.a. de grote bekende stukken ieder jaar opnieuw uitgevoerd denk hierbij aan Romeo and Juliet, maar ook The Nutcracker. The Nutcracker staat bekend als één van de meeste complexe ballet voorstellingen ter wereld. Deze voorstelling wordt dan ook vaak als kerstattractie gezien en opgevoerd in november en december in het David H.Kock Theater. Het theater zelf is oorspronkelijk gebouwd in 1964 voor de World’s Fair. Na afloop van de Fair werd het gebouw omgebouwd tot een theater voor ballet voorstellingen. Een bijzonder detail in dit theater is de enorme kroonluchter in de zaal die meer dan twee ton weegt. Het zorgt voor de verlichting in de zaal met meer dan vijfhonderd lampjes.

Ballet in New York met de kinderen

Met de kinderen naar het ballet in New York is normaal gesproken niet mogelijk. Mocht je toch met het gezin op vakantie gaan dan is het op zaterdag exclusief mogelijk om een uurtje naar het ballet te komen. Het is een speciale voorstelling voor de kinderen en voor $ 20 kan je een kaartje kopen. Ballet in New York is mogelijk voor kinderen vanaf 5 jaar tijdens deze speciale voorstellingen waarin ze in aanraking komen met ballet. De voorstelling is niet iedere zaterdag en je kan het beste even op de website van het NYC Ballet kijken om zeker te weten of de show er is als jij in New York bent met je gezin.

Tickets kopen voor het ballet in New York

Ballet is één van de populairste shows naast Broadway en is dus altijd vrij snel uitverkocht. Snel reserveren is dus belangrijk vooral als je naar shows wil gaan als Romeo & Juliet. Online kan je het beste kaartjes kopen en wij raden je aan om in de First of Second ring te gaan zitten voor de beste ervaring. De prijs is heel erg afhankelijk van de show en zijn verkrijgbaar vanaf € 70 tot € 200.