9/11 Memorial Tour

ground zero9/11 is een ramp die New York overkwam en we allemaal nog heel goed kunnen herinneren in totaal kwamen er 2753 slachtoffers in New York bij deze ramp om het leven. Het grootste deel van de doden viel in de Twin Towers waar duizenden mensen op die dag aan het werk waren. Door het instorten van de gebouwen vielen de meeste doden. Ter nagedachtenis van alle slachtoffers is er in 2011 10 jaar na de ramp een monument gebouwd op de oude plek van de Twin Towers.

Naast een bezoek aan het monument is het mogelijk om deel te nemen aan de 9/11 memorial tour. Samen met één van de nabestaanden van de ramp krijg je een rondleiding om het verhaal achter alle slachtoffers te horen. De duizenden namen die op het monument gegraveerd zijn krijgen zo een gezicht. Naast nabestaanden zijn er ook redding medewerkers en inwoners die op het moment van de ramp bij de Twin Towers woonde en alles van dichtbij meemaakte.

Het verhaal door één van de slachtoffers die de ramp overleefde9/11

Niet alleen nabestaanden kunnen het verhaal tijdens de 9/11 Memorial Tour vertellen, maar ook slachtoffers die in de Twin Towers werkte en wisten te ontkomen. Overlevenden willen op deze manier verwerken wat er gebeurd is en vertellen dan ook hun versie van de ramp die we allemaal van de televisie kennen. Er zullen verhalen verteld worden van gebeurtenissen tijdens de aanslagen, maar ook na afloop. Hoe wist een slachtoffer die het allemaal net overleefd heeft zijn leven weer op te pakken? Je hoort het zelf tijdens de indrukwekkende verhalen van slachtoffers na de ramp. Aan een tour mogen maximaal twintig mensen deelnemen. De tour duurt één uur en vijftien minuten en brengt je o.a. naar de 9/11 memorial vijvers.

Tickets voor de 9/11 Memorial Tour

Het is belangrijk om vooraf al je kaartjes online te bestellen. Er is een beperkt aantal mensen dat op een dag mag deelnemen aan de tour. Als je dus niet op tijd reserveert dan kan het gebeuren dat je op de dag van de 9/11 Memorial Tour niet mag deelnemen. Als je kaartjes gekocht hebt dan dien je een half uur voor de rondleiding begint aanwezig te zijn. In principe wordt er iedere dag een rondleiding gegeven bij het 9/11 Memorial. Kaartjes zijn al te koop voor $ 20 en je kan zelf aangeven hoe laat je de rondleiding wilt krijgen.

Op zaterdag zijn er vanwege de interesse de meeste rondleidingen bij de 9/11 Memorial Tour. Als je tijdens een Europese schoolvakantie van plan bent om naar de tour te gaan dan is er een kans dat je geen kaartjes meer kan krijgen. Reserveer dus gerust ongeveer zes weken van te voren als je graag bij deze unieke rondleiding wil zijn. Als je een New York City Pas hebt dan zit de tour eventueel inbegrepen, maar dien je nog wel even van te voren te reserveren om zeker weten een plekje te hebben.