5th avenue

5th avenueDe duurste winkelstraat ter wereld is de 5th avenue. Je kan hier als toerist echt gaan winkelen of meer aan window shopping doen. Sommige winkels zijn echt onbetaalbaar, maar er zijn ook betaalbare winkels te vinden. Vaak wordt er gedacht dat je hier alleen hele dure winkels kan vinden, maar niets is minder waar. Naast de Gucci en Cartier vind je hier ook bekende winkels als Esprit, Gap, H&M, Reebok en Victoria’s Secret. Je kan hier dus echt prima winkelen in één van de bekendste winkelstraten van New York. Een pandje huren is hier wel alleen voor de grote merken te betalen. De huur ligt namelijk ongeveer op € 11.000 per m2.

Grote bezienswaardigheden langs de 5th avenue

Iedereen is wel bekend met de grote winkelnamen op de 5th avenue, maar je vind hier lang niet alleen winkels. Je vind er namelijk ook een aantal grote musea en bezienswaardigheden die je vast en zeker weleens gezien hebt in films en tv-series. Wandel hier dus gerust als shopliefhebber rond, maar ook als je wat meer van de cultuur wil zien. Wandel door de straat en voor je het weet sta je oog in oog met de eye catchers van New York.

Empire State Building

empire state buildingAls je gaat wandelen op de 5th avenue dan kan je oog in oog staan met de Empire State Building. Na 9/11 was dit voor meer dan tien jaar het hoogste gebouw van New York. Sinds de komst van de nieuwe WTC is dit weer anders, maar de Empire State Building blijft een indrukwekkend gebouw van 381 meter hoog. Het gebouw bestaat uit 102 verdiepingen die te bereiken zijn met 73 liften. Het gebouw behoort tot de nieuwe 7 wereldwonderen en is te bezoeken. Het is mogelijk om met een speciale lift naar de top van de toren te gaan. Vanaf de top maak je werkelijk de mooiste foto’s van de skyline van New York en bij een heldere dag kan je de hele stad zien liggen.

Museum Mile

Kunstliefhebbers mogen Museum Mile niet overslaan omdat dit het grootste kunstmuseum ter wereld is. Het museum bestaat uit negentien afdelingen vol met kunst. Er zijn een aantal collecties vast, maar uiteraard zijn er ook steeds tijdelijke tentoonstellingen. Werken uit de klassieke oudheid zijn bijvoorbeeld voor vast te vinden in dit museum. Ben je student? Dan krijg je 50% korting op een kaartje dus vergeet je studentenpas niet.

St. Patrick’s Cathedral

Midden tussen alle moderne wolkenkrabbers is het ineens een heel bijzonder gezicht het St. Patrick’s Cathedral. Het is één van de grootste kathedralen ter wereld en de locatie wordt vandaag de dag vooral gebruikt voor trouwerijen en evenementen. De grote acteurs en actrices uit New York trouwen vaak hier. Het is vooral een locatie voor bruidsparen met veel geld en deze zijn natuurlijk genoeg te vinden in een miljonairs stad als New York.