Ellis Island

ellis islandEllis Island is een kunstmatig eiland dat in de haven tussen New Jersey en New York gebouwd werd. In eerste instantie werd hier een fort gebouwd dat New York moest verdedigen tijdens de oorlog in 1812. Vanaf 1 januari 1892 kreeg Ellis Island een nieuwe bestemming. Immigranten die per boot aankwamen in New York moesten zich op het eiland melden voor ze de Verenigde Staten in mochten. Het eiland werd voor deze regeling gebruikt tot 1954. Volgens de telling zijn ongeveer 12 miljoen immigranten via deze poort New York binnengekomen.

De meeste vestigde zich vervolgens in de stad zelf of in het aangrenzende New Jersey. In 1954 werd de post verplaatst en had Ellis Island eigenlijk geen doel meer. In 1965 werd besloten om het eiland onderdeel te maken van het Statue of Liberty monument. In 1976 was het voor toeristen voor het eerst mogelijk om Ellis Island te bezoeken in combinatie met het vrijheidsbeeld.

Ellis Island museum

Vandaag de dag kan er een ferry geboekt worden inclusief tickets voor Ellis Island en het Vrijheidsbeeld. Op Ellis Island kan je luisteren naar het verhaal achter de ellis island museummiljoenen immigranten die vaak hun familie achterlieten voor een beter leven. Ze gingen ver voor een beter leven want de Amerikaanse droom dat was waar het om ging en waarom de immigranten o.a. naar Ellis Island kwamen. Als immigranten binnenkwamen dan kregen ze een uitgebreide controle dit kon 3 tot 7 uur duren. Er werd gekeken of de immigranten geen besmettelijke ziektes bij zich droegen of een crimineel verleden hadden. Ongeveer 2% van de immigranten werd geweigerd en kon de reis terug naar huis maken.

The Island of Tears

In het museum krijg je te horen dat Ellis Island de bijnaam had als de Island of Tears. Vaak hadden complete families de oversteek gemaakt naar de nieuwe wereld alleen bij aankomst werden complete families uit elkaar gehaald. Een gedeelte werd toegelaten en een gedeelte moest weer terug naar huis. Dit was voor immigranten de reden om het eiland The Island of Tears te noemen. Dit soort verhalen leer je allemaal als je het museum op Ellis Island bezoekt.

Ellis Island bezoeken

Vaak wordt er gekozen voor een combi ticket als er een bezoek wordt gebracht aan Ellis Island. Eerst stopt de ferry op het eiland waar je kan rondkijken en het museum kan bezoeken om de verhalen van immigranten te horen, maar ook van medewerkers. Ellis Island was het drukste immigratie punt van Amerika. Er was geen enkele plek waar geen meer immigranten binnen kwamen. Na afloop van je bezoek vaar je door naar het Vrijheidsbeeld die je kan beklimmen voor een prachtig uitzicht op de skyline van New York. Kaartjes naar Ellis Island zijn o.a. te koop in Battery Park waar je ook terecht kan om te vertrekken. Soms zijn de kaartjes voor een vertrek vanaf Battery Park uitverkocht. Je kan dan eventueel vanaf New Jersey vertrekken of ver van te voren online je kaartjes reserveren naar Ellis Island.